İçeriğe geç

Lojman Hangi Dilden Gelir

Lojman hangi dilde?

Konaklama – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca logement “barınak” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Fransızca loger “barındırmak, barındırmak” fiilinden türemiştir ve +ment° son eki vardır.

Belediye hangi dilden gelir?

Belediyesi – Nişanyan Sözlüğü. Arapça (umūr) al-baladīya(t) (أمور) البلدية “şehir işleri” kelimesinden alınan bir kelimedir.

Öğretmen hangi dilden gelir?

Batı dillerinde “insan, insanoğlu” anlamına gelen öğretmek fiiline “-man, men” ekinin eklenmesiyle isim haline geldiği düşünülmektedir. 1930’ların ortalarında, saf Türkçe seferberliğiyle, o zamana kadar kullanılan Arapça kökenli “öğretmen” kelimesi “öğretmen” kelimesiyle değiştirildi.

Mahalle hangi dilde?

Arapça ḥll kökünden gelen ve “barınak, köşk, durak” anlamına gelen maḥalla(t) محلّة kelimesinden alıntıdır.

Türkçe hangi dilden türemiştir?

Türkçe, Türkmence, Salarca ve Azerbaycan dillerinin Ana Oğuz adı verilen bir dilden türediği düşünülmektedir. Daha sonra Türkçeye dönüşen bu proto-dilin batı kolu, 11. ve 15. yüzyıllar arasında Anadolu Selçuklu devleti ve beylikleri çevresinde gelişmiş ve Eski Anadolu Türkçesine dönüşmüştür.

Mobilya Hangi dilden gelir?

Mobilya, taşınabilir eşya anlamına gelen Latince ‘mobilius’ kelimesinden türemiştir ve İtalyanca’da ‘mobilia’, Fransızca’da ‘mobilier’ ve ‘meuble’, Almanca’da ‘möble’ ve İsveççe’de ‘möbler’ olarak adlandırılır. İtalyanca’dan Türkçe’ye geçtiği belirtilmektedir.

Yardım hangi dilden?

Makale, Türkçe yardım (Bakkal hangi dilden gelir?

Arapça baḳḳāl بقّال kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir, bu kelime “sebze satan kişi, manav, meyve bahçesi sahibi” anlamına gelen bḳl kökünden gelir. Bu kelime, Arapça baḳl بقل “sebze” kelimesinin faˁˁāl ölçüsünde bir meslek ismidir.

Köy kelimesi nereden gelir?

Dorf, coğrafi olarak batıda bulunan Türkçe, Osmanlı Türkçesi ve Kırım Tatarcası gibi Batı Oğuz dillerinde “köy” anlamına gelen bir kelimedir. Farsça gūy (veya muhtemelen daha yaygın olarak kūy) kelimesinden ödünç alınmıştır ve başlangıçta “yol”, “sokak” anlamına geliyordu. Köy, coğrafi olarak batıda bulunan Türkçe, Osmanlı Türkçesi ve Kırım Tatarcası gibi Batı Oğuz dillerinde “köy” anlamına gelen bir kelimedir. Farsça gūy (veya muhtemelen daha yaygın olarak kūy) kelimesinden ödünç alınmıştır ve başlangıçta “yol, sokak” anlamına geliyordu.

Öğrenci hangi dilden gelir?

Türkçe-Türkçe öğren- fiilinden Yeni Türkçe +çI ekiyle türemiştir.

Lise hangi dilden gelir?

Lise kelimesi Türkçede Fransızca “lycée” kelimesinden gelmektedir.

Okul hangi dilden?

“Okul” kelimesi, muhtemelen 22 Ekim 2011’de Wayback Machine’de arşivlenen Fransızca “école” kelimesinden gelen Türkçe “okumak” kökünden gelir. (ekol) kelimesiyle analoji yoluyla serbest çağrışım yöntemiyle türetilmiştir.

Şehir kelimesi hangi dilden gelir?

Şehir kelimesi Farsça şehr kelimesinden gelmektedir. Türkçede kelimenin sonunda -hr ünsüz grubu olmadığından, arka planda ilahi bulunan iki heceden oluşmaktadır.

Cadde hangi dilden gelir?

Etimoloji. Cadde kelimesi, Türkçe’de Arapça “allee” (ana cadde, geniş yol) kelimesinden gelir.

Memleket kelimesi Türkçe mi?

Vatan – Nişanyan Sözlüğü. Arapçada “egemenlik (toprak), mülk, krallık, ülke, devlet” anlamına gelen mlk kökünden gelen mamlaka(t) مملكة kelimesinin bir ödünçlemesidir. Bu kelime, Arapça fiil malaka ملك “hükümdardı, sahip oldu”nun mafˁala(t) ölçüsündeki zaman ve yer ismidir.

Mütenasip hangi dilde?

mütanasip – Nişanyan Sözlüğü. Arapça nsb kökünden gelen ve “orantılı, orantılı” anlamına gelen mutanāsib متناسِب kelimesinden bir alıntıdır.

Lojman evi ne demek?

Konaklama; bir kuruluşun çalışanları ve aileleri için sağladığı konaklama. Genellikle apartman daireleri şeklinde olan konaklama, piyasa fiyatının altında bir kira ile veya ücretsiz olarak sunulur.

Mütedeyyin hangi dilde?

Arapça dyn kökünden gelen mutadayyin متديّن “dini” kelimesinden türemiştir.

Müdür hangi dilden?

Yönetici (Arapça: مدير [mudîr]) yönetici ve idareci anlamına gelen bir kelimedir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Beyaz Saç Hangi Vitamin Eksikliğinden Olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir